Fiat 500L dostal i kávovar na espresso

Tomáš Rybecký
27. 7. 2012 5:07
Fiat zabudoval přístroj na espresso do sériového vozu
Foto: Aktuálně.cz

Svět automobilů je plný speciálních výbav. Takřka vše se už v luxusních autech nebo konceptech objevilo - od zdobených hodin po popelníky. Fiat se však rozhodl zamířit přece jen ještě dál. Do nového sériového Fiatu 500L zabudoval kávovar na espresso.

Kávovary od Lavazzy

Zpráva o této výbavě se mezi média dostala z odstavce o třech větách v jinak rozsáhlé tiskové zprávě o novém Fiatu 500L. I přes tuto nenápadnou zmínku se informace rychle rozšířila.

„500L je první sériově vyráběné auto na světě, které nabízí kávovar na espresso s technologií „A Modo Mio". Stroj je perfektně integrovaný do vozu a kryt je navržený přímo Fiatem," popisuje tuto unikátní novinku Fiat.

Kávovary bude pro Fiat vyrábět firma Lavazza, která má již s výrobou kávovarů zkušenosti z projektu Handpresso Auto.

Foto: Aktuálně.cz

Amerika má smůlu

Televizní stanice CNN už oznámila, že nápad je ve Spojených státech kritizován jako možné rozptylování řidičů. Na to Fiat odpovídá tím, že přístroj je možno obsluhovat pouze když je vůz zaparkovaný.

Především ale není zcela jisté, že se 500L s touto výbavou na americký trh vůbec dostane. Přeci jen - Američané nejsou takoví milovníci espressa jako Evropané.

 

Právě se děje

Další zprávy