Kolik stojí levná elektromobilita? Výběr aut do milionu roste, kartami míchá Čína

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 5. 2023 6:02
V minulém týdnu na český trh oficiálně vstoupilo MG4, kompaktní elektroauto s cenou stlačenou pod 800 tisíc korun. Napsalo se o něm už docela hodně, včetně přirovnávání základní ceny k naftové Octavii nebo Golfu. V tomto kontextu možná elektroauto neobstojí, v přímém srovnání s jinými elektromobily jde ale o docela průlomovou nabídku. Jak zjistíte v galerii, moc levnějších elektroaut v Česku není.
Foto: Hyundai

Elektromobily na předchozích slidech je možné zadávat do výroby, samozřejmě je však možné najít je tu a tam mezi skladovými zásobami - a možná i levněji, protože mají jasně danou konfiguraci včetně barvy nebo provedení kol. Už pouze ze skladových zásob je možné pořizovat Hyundai Kona Electric. První generace ve výrobě již skončila, aktuálně Korejci ukázali druhou, která se v prodeji objeví během letošního roku. Tu stávající je možné pořídit za nejméně 889 990 korun s menší, 39,2kWh baterií, výkonem 100 kilowattů a dojezdem 305 kilometrů.

Pokud by vás zajímalo, jaké elektromobily mezi osobními i lehkými užitkovými vozy momentálně v Česku najdete, můžete se podívat do katalogu na Portálu elektromobilita.

 

Právě se děje

Další zprávy