Víme, kde ušetříte statisíce. Elektromobily zlevňují, do Česka míří i nové modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 12. 2023 14:24
Doba aut do zásuvky za méně než půl milionu je teprve před námi, přesto automobilky některé elektromobily konstantně zlevňují. Jedny ubírají výkon, jiné mění větší baterii za menší a někde jdou cestou horší výbavy. Přesto jde o fenomén, který rozhodně není ojedinělý. Na některé zajímavé cenové posuny posledních týdnů se podívejte do galerie.
Foto: MG Motor

MG ZS EV

Představit je potřeba také některé úplné novinky českého trhu s přívlastkem "dostupný elektromobil". A nikoho asi nepřekvapí, že další takové nové auto má v nabídce čínské MG. Jedná se o elektrickou verzi malého SUV ZS, která se třeba v Německu nebo Francii prodává delší dobu, pro český trh je to ale novinka.

Jak je zvykem, v nabídce budou dvě verze. Základní má výkon 130 kW, baterii s využitelnou kapacitou 49 kWh a dojezd nejvýše 320 kilometrů. Cena je 899 940 korun, tedy stejná jako u kombi MG5. Výše posazený model má výkon 115 kW, ale také baterii s využitelnou kapacitou 68,3 kWh a dojezd tak až 440 kilometrů. Cena je přesně o 100 tisíc vyšší, tedy 999 940 korun.

Výbava obou variant je stejná, liší se jen nabíjení - slabší model má v základu 6,6kW palubní nabíječku a nejvýše do něj proudí 75 kW, silnější má 11kW palubní nabíječku a maximální dobíjecí výkon 94 kW.

 

Právě se děje

Další zprávy