Víme, kde ušetříte statisíce. Elektromobily zlevňují, do Česka míří i nové modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 12. 2023 14:24
Doba aut do zásuvky za méně než půl milionu je teprve před námi, přesto automobilky některé elektromobily konstantně zlevňují. Jedny ubírají výkon, jiné mění větší baterii za menší a někde jdou cestou horší výbavy. Přesto jde o fenomén, který rozhodně není ojedinělý. Na některé zajímavé cenové posuny posledních týdnů se podívejte do galerie.
Foto: Mini

Mini Cooper

A do škatulky nových levných elektromobilů můžeme klidně počítat i druhou generaci elektrického Mini. To nově ponese vždy přídomek Cooper a do Česka míří ve dvou rozdílných verzích E a SE. Kromě toho si samozřejmě může zákazník také navolit několik různých výbavových stupňů.

Cooper E znamená baterku s využitelnou kapacitou 36,6 kWh a dojezd maximálně 305 kilometrů. Výkon je slušných 135 kW, nabíjet je pak možné nejvýše 75 kW. Za tuto verzi chce dovozce nejméně 795 600 korun, což je hluboko pod tím, kolik stála minulá generace elektrického Mini.

Silnější Cooper SE s výkonem 160 kW a především 49,2kWh baterií, která dává třídveřovému prckovi dojezd až 402 kilometrů a též může za rychlejší až 95kW nabíjení, už pod milion pořídit nejde. V základu stojí 1 086 644 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy