Víme, kde ušetříte statisíce. Elektromobily zlevňují, do Česka míří i nové modely

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 12. 2023 14:24
Doba aut do zásuvky za méně než půl milionu je teprve před námi, přesto automobilky některé elektromobily konstantně zlevňují. Jedny ubírají výkon, jiné mění větší baterii za menší a někde jdou cestou horší výbavy. Přesto jde o fenomén, který rozhodně není ojedinělý. Na některé zajímavé cenové posuny posledních týdnů se podívejte do galerie.
Foto: Martin Přibyl

Kia EV6

Spousta změn se odehrála i v elektrické nabídce korejské Kie. Například zmizela základní verze modelu e-Soul, který se nově nabízí jen ve verzi s větší baterkou a dojezdem 452 kilometrů. Beztak jde ale o okrajový model, nicméně změny se týkají třeba i většího modelu EV6.

Do ceníku přibyla nová základní verze Air, která má baterku s využitelnou kapacitou 58 kWh, dojezd 394 kilometrů a výkon 125 kW. Stojí 1 239 980 korun, o 86 tisíc korun méně než doposud základní model Earth. Korejci na to šli cestou trochu horší výbavy (chybí třeba přední parkovací senzory, funkce V2L nebo vyhřívání předních sedadel a volantu).

Kromě toho do ceníku přibyla i akční verze Earth Pro Plus, která má už větší baterku se 77,4 kWh a oproti variantě Earth nabízí zvýhodnění 80 tisíc korun skrze mimo jiné výbavu navíc. Stojí od 1 420 980 korun, dokonce o pět tisíc méně než hůře vybavený model.

 

Právě se děje

Další zprávy