Dodávka Toyota Pro Ace vyjíždí z Francie

Tomáš Rybecký
30. 10. 2012 13:19
Toyota představila nový lehký užitkový model ProAce vyráběný ve Francii
Foto: Aktuálně.cz

Toyota představila nový dodávkový automobil střední velikosti ProAce. ProAce rozšíří evropskou modelovou nabídku Toyoty na důležitém trhu lehkých užitkových vozů.

Nová Toyota ProAce se bude nabízet ve dvou různých délkách, výškách a s možností volit z nákladového prostoru o objemu 5m3, 6m3 nebo 7m3. Naložit bude možno až 1200 kg, přičemž za vůz bude možno použít přívěs o hmotnosti až 2000 kg. Model ProAce lze kromě toho objednávat ve variantě Panel Van (bez prosklení), Glass Van (s prosklením) nebo Crew Cab (kombi).

Díky vyvýšené pozici sedadel a velkému čelnímu sklu má řidič i spolucestující skvělý výhled. Samozřejmými součástmi výbavy jsou elektrické ovládání oken, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, nastavitelný volant a řada příplatkových prvků výbavy, jako např. manuální klimatizace, audio soustava s připojením Bluetooth pro telefonování hands-free, tempomat a elektricky ovládaná/vyhřívaná zpětná zrcátka

O bezpečnost se starají systémy jako ABS s elektronickým rozdělováním brzdné síly EBD, stabilizační systém VSC a systém VSC+, jenž zajistí lepší záběrové schopnosti a vyšší bezpečnost v nejnáročnějších jízdních a klimatických podmínkách, jako např. za silného deště, na zledovatělé vozovce a ve sněhu.

Nová Toyota ProAce se bude nabízet s několika hospodárnými vznětovými motory, z nichž všechny splňují nejnovější emisní předpisy Euro V. Díky palivové nádrži o objemu 80 l má Toyota ProAce se vznětovým motorem 2,0 l (128 k) nebo 2,0 l (163 k) dojezd až 1250 km. Vůz se vyrábí ve Francii ve spolupráci s PSA Peugeot Citroen.

 

Právě se děje

Další zprávy