Citroën Tubik: přijíždí vůz z jiného času

Zbyněk Klíč
9. 9. 2011 9:11
Citroën představí ve Frankfurtu prostorný model Tubik
Foto: Citroën

Praha - Na frankfurtském autosalonu, který začíná již příští týden, představí francouzká automobilka Citroën nový koncept minibusu Tubik.

Tubik navazuje na předchozí modely Citroënu TUB a především Typ H, se kterým sdílí i stejný tvar. Nabídne ovšem modernější technologie. Za pozornost určitě stojí velký půlkruhový displej pro řidiče, prostorové ozvučení a široké spektrum možností nastavení sedadel. Těch je v Tubiku celkem devět a cestující z nich mohou například sledovat multimediální obrazovku. Řidiči zase ocení pohodlný prostor za volantem, kde jim bude k dispozici hned několik kamer - samozřejmě pro couvání, ale i ve zpětných zrcátkách. Diskrétnost a komfort interiéru doplňují speciálně upravená okna, ze kterých je vidět ven, nikoliv však dovnitř.

Mimořádným dojmem působí Tubik i navenek. Rozměry vozu totiž na délku dosahující takřka pěti metrů, zaujmou zvláště výklopné dveře. U řidiče se otevírají samostatně, z druhé strany vozu se však vzhůru vyklápí celá boční stěna. Tubik si ovšem chce i přes své míry zachovat rysy sedanu. Pohání ho plně hybridní technologie Hybrid4, která vypouští podobné emise CO2 jako klasický sedan.

Pod mottem "Navrátit chuť k cestování" se ve Frankfurtu představí vůz, který oprávněně vyvolává dojem, že na veletrh přijel z jiného času.

 

Právě se děje

Další zprávy