BMW zahájí rok s novými sportovními modely

Radek Pecák Radek Pecák
15. 1. 2014 6:29
Mnichovská značka rovněž uvede na trh novou generaci BMW X6 a zcela nové BMW X4.
O BMW i8 je prý větší zájem než automobilka čekala
O BMW i8 je prý větší zájem než automobilka čekala | Foto: BMW

Koncern BMW se v loňském roce těsně přiblížil hranici dvou milionů prodaných vozů, což je firemní rekord a letos se chce nepochybně přes tuto číslovku přehoupnout.

Pomoci mu k tomu má řada nových modelů. Josef Reiter, generální ředitel BMW Česká republika informoval, že již v březnu se dostane na trh sportovní BMW i8 s hybridním pohonem a ve stejném měsíci se zákazníci dočkají i nového kupé BMW 2.

Březen přinese doslova modelovou smršť vozů z tohoto koncernu. Kromě i 8 a "dvojkového" kupé bude nově k mání také BMW 4 Cabrio a taká nová generace hatchbacku Mini.

Letos pak mnichovská automobilka zájemcům nabídne ještě kupé-SUV X4, novou generaci větší X6, novinky z divize M - M3 a M4 a také sportovní velkoprostorový vůz Active Tourer s pohonem předních kol.

BMW opět porazilo Audi

V České republice zůstalo BMW nejprodávanější prémiovou značkou v Česku. I jemu sice roční prodeje ve srovnání s rokem 2012 klesly o 4 procenta, konkurenční značky Audi a Mercedes-Benz na tom ale byly ještě hůře.

Protože BMW se podle generálního ředitele českého zastoupení Josefa Reitera dařilo lépe než celému trhu, který klesl o pět procent, podíl značky stoupl na 2,3 procenta.

U BMW byl největší zájem o řadu 3, následovanou pětkovou řadou. Přibližně devět prodaných vozů z deseti mělo vznětový motor více než tři čtvrtiny pohon všech kol xDrive.

BMW je spokojeno i s tuzemskými prodeji elektromobilu i3. "Máme nyní tolik objednávek, že to odpovídá dvěma třetinám celého trhu s elektromobily v ČR, uvedl generální ředitel.  

 

Právě se děje

Další zprávy