Audi A6 Allroad Quattro přijelo na filmový festival

Radek Pecák Radek Pecák
5. 7. 2012 4:43
Základní cena začíná na částce 1 429 000 Kč
Foto: Audi

Už od roku 2000 prodává Audi model A6 Allroad a postupně se stal jedním z nejúspěšnějších modelů této automobilky.

Tuzemskou premiéru nejnovější generace tohoto vozu absolvovala v rámci karlovarského filmového festivalu, kde automobilka se 4 kruhy ve znaku plní roli oficiálního dopravce.

Pohon všech kol je stálý
Pohon všech kol je stálý | Foto: Audi

Odtajněna byla i cena, za jakou se bude tento vůz prodávat. Je to 1 429 000 Kč.

Podvozek lze přizvednout

Nové Audi A6 Allroad Quattro měří na délku bez šesti centimetrů pět metrů a má rozvor 291 centimetrů.

Do zavazadlového prostoru se vejde 564 litrů nákladu.

Interiér je shodný s klasickým A6
Interiér je shodný s klasickým A6 | Foto: Audi

Audi svoji novinku prezentuje jako vůz vhodný pro jízdu v blátě i pro jízdu do divadla. A je fakt, že první variantu by díky stálému pohonu všech kol quattro a zvýšené světlé výšce, kterou je možno díky vzduchovému odpružení manuálně ještě navýšit až o 45 milimetrů, by automobil měl zvládat. Naopak při rychlejší jízdě konstantní rychlostí v režimu automatic vůz sám snižuje světlou výšku o 15 milimetrů.

Pro ty, kteří by se chtěli vydat i do středně náročného terénu, je k dispozici i ukazatel náklonů a asistent pro sjíždění prudkých svahů.

Head up displej za příplatek

Automobil pohánějí výhradně třílitrové šestiválce. Jeden benzinový a tři varianty dieselového. Přenos hnací síly zajišťuje sedmistupňová převodovka S tronic nebo osmistupňová převodovka tiptronic.

Světla jsou z LED diod, na místě mlhovek jsou radary adaptivního tempomatu
Světla jsou z LED diod, na místě mlhovek jsou radary adaptivního tempomatu | Foto: Audi

Ve výbavě vůz má (případně za příplatek mít může)  adaptivní tempomat adaptive cruise control, bezpečnostní asistenční systémy Audi active lane assist, Audi side assist, asistent nočního vidění, ukazatel rychlostních limitů a parkovací asistent s kamerovým snímáním okolí vozidla. Dále také MMI Navigation plus s MMI touch a osmipalcovým displejem, zvukovou aparatura Bang & Olufsen Advanced Sound System s 15 reproduktory  či rychlé připojení k internetu, head up displej, či odvětrávaná masážní sedadla.

 

Právě se děje

Další zprávy