5x Ford Focus RS - pětkrát hold vítězům z Le Mans

Radek Pecák Radek Pecák
7. 7. 2010 0:00
auto

Kolekce pěti vozů Ford Focus RS se představí o druhém červencovém víkendu během podniku Le Mans Classic. Společnost Ecurie Ford France, která je jedním z partnerů akce, tak chce vzdát hold závodním automobilům Ford, které se nesmazatelně zapsaly do historie slavného vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans.

Každý z pěti vozů Focus RS Le Mans Classic bude vyveden ve stejném barevném provedení a dokonce ponese stejné startovní číslo jako jeho historický předobraz.

Foto: Ford

Diváci tak budou moci spatřit černý focus RS se stříbrnými pruhy, který je odkazem na Ford MK II, který vyhrál v roce 1966.

Dále pak červený s bílými pruhy připomínající vítězný ford MK IV z ročníku 1967, bílý s tenkým modrým pruhem upomínající na Ford MkIIB, modrooranžový, který dává vzpomenout na GT 40 vládnoucí Le Mans v letech 1968 a 69 a konečně modrobílý. Ten zase představuje Capri RS 2600 nasazený ve třídě Touring v ročníku 1972.

Interiér je sladěn s karosérií

Všech pět exkluzivních speciálů Focus RS má také upravený interiér. Přední i zadní sedadla Recaro jsou čalouněna kombinací kůže a prošívané Alcantary, přičemž barva švů ladí s vnějším vzhledem karoserie. Manžeta řadicí páky, rukojeť parkovací brzdy i středová loketní opěrka jsou potaženy pravou kůží a na předních sedadlech přibyla rovněž kožená vodítka bezpečnostního pásu. Exkluzivitu každého z těchto vozů stvrzuje plaketa s pořadovým číslem na palubní desce.

Tyto vozy zajedou na Le Mans Classic 2010 úvodní kola  v každém z několika závodů zaměřených na automobily z určité éry. Řídit je budou VIP hosté společnosti Ford.

Po ukončení letošního ročníku Le Mans Classic bude těchto pět speciálních vozů Focus RS Le Mans Classic na prodej. Součástí dodávky každého z nich budou také náramkové hodinky Le Mans Classic ze série čítající pouhých 600 kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy