30 elektromobilů Opel v síti Europcar

Tomáš Rybecký
31. 5. 2012 7:07
Opel a půjčovna automobilů Europcar oznámili spolupráci v oblasti elektromobilů
Foto: Aktuálně.cz

Opel zapůjčí 30 elektromobilů s prodlouženým dojezdem Opel Ampera. V síti Europcar budou k dispozici pro krátkodobé zápůjčky. Opel Ampera se objevil v půjčovnách Europcar už začátkem března v Amsterdamu, nyní přibývají střediska ve Frankfurtu nad Mohanem a v Bruselu.

Pro propagaci elektrické mobility plánují Opel a Europcar v Německu společnou komunikační kampaň s využitím reklam na letištích, internetovými aktivitami a propagací na sociálních sítích. Podpory se dočká i prodej Ampery ve všech půjčovnách Europcar.

"Jsme šťastní, že našim klientům můžeme nabízet vozy Opel Ampera a tak svým způsobem podporovat expanzi automobilů s elektrickým pohonem. Ampera je díky své jedinečné koncepci s baterií a systémem prodloužení dojezdu perfektně vybavena pro potřeby půjčoven automobilů. Toto partnerství znovu ilustruje naši snahu poskytovat zákazníkům lepší a ekologičtější služby," říká Roland Keppler, CEO Europcar Group.

"Ampera má dojezd přes 500 kilometrů a má všechny atributy, které zákazníci očekávají od automobilu pro každodenní, neomezené používaní," říká Enno Fuchs, manager značky Opel odpovědný za rozvoj elektromobility. Opel Ampera získal řadu významných mezinárodních ocenění, včetně prestižního evropského titulu Automobil roku 2012. Kromě médií oslovuje Ampera i běžné zákazníky a zavedení tohoto modelu do půjčoven Europcar je další náročnou zkouškou našeho elektromobilu."

Opel Ampera s prodlouženým dojezdem neomezuje řidiče v mobilitě ani stylu jízdy oproti běžnému automobilu se spalovacím motorem. Li-Ion akumulátor o kapacitě 16 kWh umožňuje zákazníkům půjčoven Europcar jezdit na vzdálenosti 40 až 80 km pouze na elektrický pohon - a tedy zcela bez emisí. Při delších jízdách se spustí zážehový motor pohánějící generátor, který dodává elektrickou energii trakčnímu elektromotoru. Takto se dojezd vozu prodlouží na více než 500 km, aniž by řidič musel přerušit jízdu a několik hodin dobíjet akumulátory.

Opel Ampera se v průběhu roku 2012 objeví v sítí autopůjčoven Europcar i v dalších městech, a to i mimo Německo. Opel Ampera se už brzy začne prodávat i v České republice za 1 080 000 Kč.

--------------------------------------------------------------------------------

Prodej aut Opel.

 

Právě se děje

Další zprávy