Zrušme pět ministerstev, vyzývá eStát

Red dom
22. 4. 2008 12:55
Ubýt má MMR nebo resort zemědělství
Představení návrhu reformy se zúčastní i premiér Mirek Topolánek
Představení návrhu reformy se zúčastní i premiér Mirek Topolánek | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Devět ministerstev místo čtrnácti. Takový je návrh restrukturalizace ministerstev, jenž dnes představí občanské sdružení eStat.cz, která se věnuje problamatice byrokracie.

"Chceme ho v tomto roce postoupit nejdříve odborné a následně veřejné diskuzi. Proto jsme ho rozeslali předsedům všech politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně. Dostal ho tedy Martin Bursík, Jiří Čunek, Vojtěch Filip, Jiří Paroubek a Mirek Topolánek," píše na svém blogu na stránkách deníku Aktuálně.cz jeden ze zakladatelů eStatu Edvard Kožušník, šéf sekretariátu šéfa Senátu.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte zde:
Edvard Kožušník: Navrhujeme devět ministerstev

Cílem navrhované reformy je "přizpůsobit strukturu ministerstev a ústředních orgánů moderním požadavkům na řízení státu, zvýšení účinnosti řízení - především jejím zjednodušením a zpřehledněním, se zdůrazněním náležité koordinace či odstranit všechny činnosti, které již na úrovni ústředních orgánů státní správy po privatizaci a decentralizaci nejsou zapotřebí," píše v blogu Kožušník.

Podle představ sdružení tak má centrální úřad vlády doplnit ministerstvo hospodářství, financí, zahraničních věcí, vnitřních věcí, životního prostředí, školství a kultury, zdravotnictví a sociálních věcí, spravedlnosti a obrany.

 

Právě se děje

Další zprávy