Vlivný ústecký podnikatel Patrik Oulický vystoupil z ODS

ČTK Radek Nohl ČTK, Radek Nohl
22. 3. 2013 15:27
Severočeská buňka strany podnikatelovo rozhodnutí vítá

Ústí nad Labem - Ústecký podnikatel Patrik Oulický vystoupil z Občanské demokratické strany. Byl považován za vlivného člena strany, ale i za kontroverzního podnikatele.

Na to, že Oulický ze strany odešel, upozornila Česká televize. Ústecká ODS jeho krok vítá, řekl deníku Aktuálně.cz předseda ústecké organizace ODS Radim Holeček.

"Dlouhodobě volám po novém větru v ústecké ODS. Vnímám rozhodnutí pana Oulického jako součást tohoto nového procesu," řekl Aktuálně.cz Holeček.

Podle jeho slov byla ústecká ODS personifikována právě do osoby Patrika Oulického. Důvod, proč stranu před zhruba měsícem opustil, Holeček nezná.

Reakci Oulického Aktuálně.cz zjišťuje. Mobilní číslo, které podnikatel měl, v současné době hlásí, že neexistuje.

Oulického jméno zaznělo například v souvislosti s korupční kauzou kolem ROP Severozápad. Dotační úřad sídlí v budově, která patří společnosti, v jejíž vlastnické struktuře Oulický figuruje.

"Úřad sídlí v domě, jehož majitelem je ústecký kmotr Patrik Oulický, blíže prameni už by snad být ani nemohl," řekla v červenci soudkyně Kamila Elsnicová, když vynášela v korupčním případu rozsudek nad bývalým šéfem úřadu Petrem Kušnierzem.

 

Právě se děje

Další zprávy