Vláda uvolní 328 milionů z rozpočtu Blažkova resortu

ČTK ČTK
8. 11. 2012 13:11
Peníze použije na zaplacení výdajů, například na odměny advokátům a znalcům
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Vláda ve čtvrtek souhlasila s uvolněním 328 milionů, které byly vázány v letošním rozpočtu ministerstva spravedlnosti.

Ministerstvo peníze použije na zaplacení výdajů, například na odměny advokátům ex offo, znalcům, tlumočníkům nebo notářům, ale také je použije na nutné opravy a údržbu či platby za nakoupené služby.

Vláda letos v březnu svým rozhodnutím uložila vázat část kapitol všem resortům, ministerstvo spravedlnosti nesmělo sahat na více než 500 milionů korun.

Vzhledem k napjaté finanční situaci ve vězeňství byla podle předkládací zprávy pro čtvrteční jednání vlády většina částky vázána u soudů a státních zastupitelství a také v oblasti informačních technologií.

"Organizační složky státu v kompetenci ministerstva spravedlnosti se především tímto postupem dostaly do výrazné finanční nedostatečnosti," uvádí předkládací zpráva.

Resort proto šetřil a nerealizoval některé naplánované projekty. Přesto mu však stále chybělo oněch uvolněných 328 milionů, které nedokázal vykrýt jiným způsobem než částečným uvolněním vázaných finančních prostředků.

 

Právě se děje

Další zprávy