V noci dělají jen ku... a zloději, hřímal poslanec ČSSD

ČTK ČTK
20. 9. 2011 16:10
Premiér Nečas to označil za hulvátství poslance, kterému se nechce pracovat
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Požadavek, aby sněmovna ve středu jednala až do noci, natolik rozčílil poslance za ČSSD Jiřího Krátkého, že se uchýlil k vulgaritám.

Před šokovanými poslanci pronesl, že v noci pracují jen "kurvy a zloději".

Premiér Petr Nečas (ODS) to označil za hulvátství poslance, kterému se nechce pracovat. Podle premiéra to vypovídá jak o tomto členu zákonodárného sboru, tak o straně, kterou zastupuje.

"Je to hulvátství především proto, že by pan poslanec, který reprezentuje politickou stranu, která se tak ohání zaměstnanci a lidmi, měl vědět, že v této zemi jsou statisíce lidí, kteří pracují večer a v noci, ve směnných provozech v nemocnicích, v továrnách, v dopravě," podotkl Nečas.

Krátký svým vystoupením reagoval na návrh předsedy poslanců TOP 09 a Starostové Petra Gazdíka, aby sněmovna o zákonech rozhodovala v případě potřeby i po půlnoci.

"Pro Boha věčného, dejte pokoj"

"Já bych vás chtěl poprosit, kolegové z koalice, nechte ty noční hodiny těm dvěma nejstarším řemeslům, a dejte pokoj s těmito věcmi. Kdo dělá v noci - kurvy a zloději. Já se ani k jedněm nepočítám, tak pro Boha věčného, dejte pokoj," rozohnil se Krátký.

Za použití vulgarismu si vysloužil halasný nesouhlas i pokárání od předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové (ODS).

Jednání do noci si koalice pravidelně prosazovala už na minulé schůzi, obávala se obstrukcí ze strany opozice. Obvykle ale jednání sněmovny končilo už večer.

 

Právě se děje

Další zprávy