Topolánek získal pro nižší daň celou ODS. I Tlustého

eli, job, jaa
14. 8. 2007 12:24
Sněmovnu dnes čeká důležité hlasování o reformě
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Pár hodin před startem klíčové schůze sněmovny, na níž se rozhodne o osudu reforem i vlády, oznámil předseda ODS a premiér Mirek Topolánek, že získal souhlas všech poslanců své strany s kompromisním návrhem daně z příjmů. To je jeden z bodů celého balíku návrhů, na kterém se v noci zadrhla jednání koalice a s nímž nesouhlasili původně ani všichni poslanci ODS

Už ve 14 hodin začne o reformním balíku jednat sněmovna. ODS se podle svého předsedy Mirka Topolánka před okamžikem dohodla, že bude jednohlasně pro kompromisní návrh daně z příjmu fyzických osob ve výši 13,5 procenta.

Topolánek: Mám je

Návrh na daň ve výši 13,5 procenta se zrodil na včerejší schůzi poslaneckého klubu ODS. Vypjatou debatu absolvoval včera kromě ODS i lidovecký klub. Ten se ale nedohodl na ničem konkrétním, vyjma toho, že bude v jednání pokračovat dnes.

"Myslím si, že mám 81 poslanců pro náš návrh," prohlásil premiér Topolánek po dopoledním jednání poslaneckého klubu své strany.

"To, co navrhujeme, by nemuselo ohrozit náš cíl, který máme. Že o tom budeme muset přesvědčit naše koaliční partnery, je evidentní, nechceme to ale obchodovat, je to jediný tvrdý požadavek, který máme," dodal Topolánek.

Jednání z koaličními partnery mělo proběhnout již v noci ze včerejška na dnešek, ale lídři se nad ránem rozhodli, že se znovu sejdou dnes kolem poledne.

 

Právě se děje

Další zprávy