Stará US je zpět, volební purpur odchází

jaa
1. 7. 2006 17:17
Praha - Po programovém a vizuálním přemetu Unie svobody, při kterém si strana zlomila vaz, nastupuje nové vedení. Do čela si členové zvolili senátora Jana Hadravu.

Republikové shromáždění Unie svobody (US) na dnešním jednání zvolilo předsedou senátora a místostarostu západočeského Lokte Jana Hadravu.

Ten vystřídal dočasného předsedu strany Martina Stránského. Stránský vykonával funkci předsedy po rezignaci celého stranického vedení po prohraných volbách.

Ostatně volbám a účasti Unie svobody v nich se věnovali delegáti i dnes.

Podle členů strany se na volebním propadu, kdy unionisté získali jen 0,3 procenta hlasů, podepsala čtyřletá účast v socialistické vládě a kontroverzní předvolební kampaň.

Infobox
Autor fotografie: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Infobox

O předvolební kampani US si přečtěte ZDE:

 

Předvolební kampaň strana vystavěla na ultraliberálních a anarchistických heslech a "partyzánské" kampani s purpurovými plakáty.

"Tu trochu důvěry, kterou jsme měli, jsme cestou od ideálů k moci poztráceli. Řada lidí si o nás myslí, že kvůli flekům uděláme cokoli," prohlásil ještě před svým zvolením Jan Hadrava.

Unie, která v parlamentních volbách zcela propadla, má podle Hadravy šanci ještě voliče zaujmout. Musí se ale vrátit ke svým kořenům a oprostit se od mediální nálepky "Nová Unie svobody", kterou jí dalo před červnovými volbami předchozí vedení v čele s Pavlem Němcem.

Další působení nejmenší strany končící vládní koalice vidí ve spolupráci s malými pravicovými stranami. Soustředit se chce především na nadcházející podzimní komunální a senátní volby.

 

Právě se děje

Další zprávy