Šéf Senátu Sobotka: Švejnara klub ODS přijme

Kateřina Eliášová
8. 1. 2008 13:22
Poslanecký klub ODS své stanovisko projedná příští týden
Senátoři za ODS Jana Švejnara vyslechnou už příští týden
Senátoři za ODS Jana Švejnara vyslechnou už příští týden | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Senátorský klub ODS přijme příští týden prezidentského kandidáta Jana Švejnara. Aktuálně.cz to potvrdil předseda Senátu Přemysl Sobotka.

"Jednali jsme  o tom už minulý týden. Bylo s jasnou převahou schváleno, že budeme akceptovat návštěvu Jana Švejnara na našem klubu. Podle mého názoru je to tradice a slušnost," řekl Aktuálně.cz Sobotka.

Dodal, že i při minulé volbě klub přijal kandidáty, o kterých senátoři ODS dopředu věděli, že je nebudou volit. "Je to předběžné, ale podle všeho by to mohlo být už příští týden v úterý," prozradil Sobotka.

Poslanci ODS se rozhodnou příští týden

Zatímco senátoři za ODS už mají jasno v tom, zda pozvat protikandidáta Václava Klause, modří poslanci o tom budou jednat až příští týden. Předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř Aktuáně.cz potvrdil, že už odpověděl na dopis Jana Švejnara, ve kterém žádá poslance za ODS o přijetí na klubu.

"O návštěve Jana Švejnara bude jednat poslanecký klub ODS v úterý 15. ledna," řekl Aktuálně.cz Tluchoř. Podle něj není úplně vyloučeno, že Švejnar nakonec k modrým poslancům zavítá.

"Pokud Švejnar bude hostem poslaneckého klubu, nebude to rozhodně o tom, koho budou naši poslanci volit. Jeho případnou návštěvu na klubu ODS chápu spíše jako výraz slušnosti," dodal Tluchoř.

Poslanci i senátoři za ODS už dříve deklarovali, že budou hlasovat pro Václava Klause. Ten na poslanecký klub ODS zavítá příští týden ve čtvrtek.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy