Šéf hradního protokolu Kruliš opustil nemocnici. Poničené BMW už má majitel, rozsah škod nezveřejní

ČTK ČTK
Aktualizováno 19. 6. 2017 17:19
Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš po hospitalizaci opustil Fakultní nemocnici Brno. Kruliš se v nemocnici léčil po nehodě policejního auta z konce května, při které utrpěl zlomeninu dvou obratlů. Kruliš doprovázel prezidenta Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla Krulišovi ukázku policejní techniky. Vůz za čtyři miliony korun sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Generální inspekce bezpečnostních sborů poničený vůz firmě v pondělí vrátila. Na základě dohody s policií firma nezveřejní rozsah škod.
Vladimír Kruliš
Vladimír Kruliš | Foto: Vojtěch Marek

Brno - Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš po hospitalizaci opustil Fakultní nemocnici Brno. Informoval o tom mluvčí nemocnice Pavel Žára. Kruliše v nemocnici léčil po nehodě policejního auta z konce května, při které utrpěl zlomeninu dvou obratlů.

Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky. Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Policista stále zůstává v nemocnici. "Je stále hospitalizovaný, jeho stav je úměrný jeho zranění," uvedl Žára.

Nehodu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), čeká se na znalecké posudky. Závěry vyšetřování mohou být známy až v horizontu týdnů či měsíců.

Firma BMW Group ČR už má vůz k dispozici. Generální inspekce bezpečnostních sborů ho firmě v pondělí vrátila. Informaci České televize potvrdil mluvčí společnosti BMW Group ČR David Haidinger.

"Dnes jsme auto od GIBS dostali k dispozici, bude ho prohlížet expert," řekl Haidinger. Doplnil, že se firma s policií dohodla na tom, že nezveřejní rozsah škod. "Důležité je, aby se oba zranění z toho dostali bez následků," uvedl mluvčí.

 

Právě se děje

Další zprávy