Předseda České pirátské strany Bartoš rezignoval

Domácí Domácí
Aktualizováno 6. 6. 2014 14:25
Podle Ivana Bartoše je strana vnitřně rozdělená. I přes svou rezignaci ve straně zůstává jako řadový člen.
Ivan Bartoš.
Ivan Bartoš. | Foto: ČTK

Praha - Ivan Bartoš - předseda České pirátské strany - rezignoval na svůj post. "Odcházím ve správné chvíli," řekl Bartoš Aktuálně.cz.

Jako hlavní důvody své rezignace uvedl nepřekonání pětiprocentní hranice ve volbách do Evropského parlamentu a potřebu věnovat se své rodině.

Dodal, že strana je názorově rozdělená. "Piráti jsou názorově velmi otevřená platforma, a proto je jasné, že vznikají spory a názorové konflikty (které jsou základní podmínkou jakéhokoliv růstu). Já vidím dva základní směry – aktivistický a politický," napsal Bartoš na svých facebookových stránkách.

Podle ČTK na své stranické funkce rezignovali také místopředsedové Lenka Wagnerová a Michal Havránek

Bartoš zdůraznil, že v Pirátech pořád existuje spousta schopných lidí, kteří by stranu mohli do budoucna vést. Jeho osobním tipem na předsedu je Lukáš Černohorský, předseda moravskoslezského sdružení Pirátů.

S Piráty se však neloučí. I nadále zůstává řadovým členem a hodlá se i nadále angažovat ve veřejněpolitických aktivitách. Jako jedno z témat, na které by se v budoucnu rád zaměřil, je repatriace vězňů a jejich život po propuštění z trestu.

Ivan Bartoš vedl stranu od října 2009.

 

Právě se děje

Další zprávy