Přeběhlík Wolf na dnešní schůzi nedorazí. Je v USA

Martina Macková
25. 6. 2008 9:25
Zda bude hlasovat s koalicí se dozvíme v srpnu

Praha - Asi nejsledovanější poslanec sněmovny Petr Wolf, který o víkendu oznámil odchod z poslaneckého klubu ČSSD a avizoval i odchod ze strany, nebude na dnešním jednání zákonodárců, které je první od jeho zběhnutí z řad socialistů.

Je stále na služební cestě v USA, kam odcestoval jako člen Stálé komise pro bankovnictví. Tu vede poslanec ODS Daniel Rovan.

V USA budou zákonodárci až do konce týdne, i když koalice potřebuje každý hlas - například pro neschválení programu mimořádné schůze, kterou chtějí dnes vyvolat sociální demokraté na téma amerického radaru.

Nejbližší další schůze sněmovny se nejspíš budou konat až v srpnu.

V USA mají jednat s poradcem ředitele fondu pro mezinárodní vztahy Mezinárodního měnového fondu, setkat se s divizní ředitelkou pro peněžní a kapitálové trhy MMF, s regionální ředitelkou Světové banky, s ředitelem fondu pro bankovní dohled a regulaci Federálního rezervního fondu a také s členem Sněmovny reprezentantů a se senátory Kongresu.

Na mimořádném jednání sněmovny, kde by poslanci chtěli otevřít hned tři schůze s různými zákony, chybí hned několik zákonodárců. A také premiér Mirek Topolánek.

Čtěte více: Koalice opět otestuje, zda má většinu. Kvůli radaru

"Žádali jsme o vypárování pana premiéra a nebylo nám vyhověno," vysvětlil předseda klubu ODS Petr Tluchoř. "Po tom, co se stalo o víkendu nemůže ODS počítat s párováním ministrů," trvá na svém jeho protějšek z ČSSD Michal Hašek.

 

Právě se děje

Další zprávy