Obchod s propagačními předměty nemáme, tvrdí Okamura. Reklama na e-shop je přitom přímo na webu SPD

Domácí Domácí
22. 3. 2018 15:00
Na oficiálních webových stránkách hnutí je poutač, na kterém stojí: "NAVŠTIVTE NÁŠ E-SHOP".
Oficiální e-shop SPD.
Oficiální e-shop SPD. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Předseda hnutí Svoboda a přímé demokracie (SPD) Tomio Okramura se ostře ohradil proti tvrzení serveru Seznam zprávy. Investigativní pořad Zvláštní vyšetřování přišel se zjištěním, že SPD provozuje e-shop, na němž má údajně vedení strany vydělávat.

Okamura to na sociálních sítích označil za lež. "Hnutí SPD neprovozuje ani nikdy neprovozovalo žádný e-shop a nemá z provozování takové činnosti žádný příjem," napsal.

Na webových stránkách jeho hnutí je přitom poutač, na němž velkými písmeny stojí: "NAVŠTIVTE NÁŠ E-SHOP". V obchodě si lidé mohou pořídit různé reklamní předměty se symbolikou Okamurova politického uskupení.

Foto: Facebook - Tomio Okamura

Čtenář se z webu SPD dostane přímo na stránky e-shopu, který je představen jako Oficiální obchod Okamurova hnutí. Jednoduchá cesta je skrz tlačítko i na facebookovém profilu samotného předsedy.

Šéf SPD Tomio Okamura vše vysvětluje tím, že o používání reklamních předmětů se symboly SPD požádal jako fyzická osoba poslanec za jejich hnutí Lubomír Volný. "Důvodem bylo zajištění propagace SPD bez dalších nákladů pro hnutí," napsala mluvčí SPD Michaela Dolenská v tiskové zprávě.

Poslanec Volný se na otázky redakce odmítl vyjádřit.

 

Právě se děje

Další zprávy