Nečas přiznal, že má s Nagyovou partnerský vztah

Domácí Domácí
13. 7. 2013 11:36
Se svou partnerkou počítá i do budoucnosti
Petr Nečas
Petr Nečas | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Expremiér Petr Nečas přiznal, že má se svou někdejší šéfkou kabinetu Janou Nagyovou partnerský vztah a že s ní počítá v budoucnosti.

Uvedl to v sobotním rozhovoru pro deník Právo. "Také za ní jednoznačně stojím," dodal.

Jana Nagyová je v současnosti ve vazbě a čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele a uplácení. Podle žalobců nechala vojenskou rozvědkou sledovat několik lidí včetně Nečasovy ženy Radky a podílela se na uplácení poslanců v čele s Petrem Tluchořem. Kvůli uplácení poslanců chce policie vydat k trestnímu stíhání i Petra Nečase.

Expremiér následně v rozhovoru líčí události večera, kdy policejní razie mezi špičkami české politiky začala.

"Přišli s tím, že mi oznámili, že zapečeťují čtyři kanceláře na Úřadu vlády. Poněvadž jsem zvyklý pracovat dlouho do noci, tak mě tam zastihli," uvedl. Informace o zadržení Nagyové mu pak zavolala její dcera.

"Policisté dceru pozdě v noci vykázali z bytu, vyhodili ji na ulici a nedovolili jí jít domů pod záminkou, že je byt zapečetěný. Nedovolili jí vzít si ani věci, nechali tam do druhého dne zavřené psy bez ničeho," popisuje osobní rovinu případu.

Zopakoval rovněž, že fotografie ze sledování zadaného Nagyovou skutečně viděl, nicméně nevěděl, kdo je pořídil, ani kdo je objednal. "Dověděl jsem se to až z médií," uvedl.

V rozhovoru se v obecné rovině věnoval i svému vlastnímu případu. Zastavil se u věty v obvinění, ve kterém se píše, že byl Nagyovou k trestnému činu naveden.  "Myslím, že i z této věty plyne, že je to celé bizarní, vykonstruovaná, selektivní a neobjektivní věc. Celé to obvinění je blbost," konstatoval.

 

Právě se děje

Další zprávy