Musím nasbírat 800 podpisů denně, ví Vladimír Franz

Domácí Domácí
10. 9. 2012 14:48
Iniciativa "Vladimír Franz Prezidentem" zatím eviduje jen 8777 podpisů
Setkání s prezidentským kandidátem Vladimírem Franzem.
Setkání s prezidentským kandidátem Vladimírem Franzem. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Iniciativa "Vladimír Franz Prezidentem" provedla o víkendu první velké sčítání podpisů, které dorazily v průběhu minulých týdnů na její adresu. Spokojená není a ví, že musí zabrat.

K pondělku eviduje 8777 podpisů z petičních archů z 840 měst a vesnic a dle svého tvrzení ví "o několika tisícovkách dalších podpisů", které k ní dosud nedorazily.

"S tímto číslem rozhodně nemůžeme být spokojeni! Do uzávěrky petiční kampaně totiž zbývá 51 dnů. Nyní je tedy třeba po ČR v průměru nasbírat okolo 800 podpisů denně. Jakkoliv ale zní toto číslo děsivě, v průměru to činí okolo 0,05 podpisu na jednoho fanouška facebookové stránky denně," hodnotí svou bilanci iniciativa.

Nominovat Vladimíra Franze do boje o Hrad přesto podle ní není nereálným úkolem. Je ovšem třeba začít něco dělat, především na úrovni jednotlivců a malých operačních skupin.

Vladimír Franz je český hudební skladatel a malíř. V současnosti působí jako pedagog na Divadelní fakultě AMU, kde několik let vede Kabinet scénické hudby, přednáší také na Filmové fakultě AMU.  Vytvořil hudbu k více než 140 divadelním představením a je také autorem hudby k televizním a filmovým projektům.

Franz zatím nasbíral podobně podpisů jako další z kandidátů, Jiří Karas. Ten jich zatím má 8757.

Karas byl v letech 1990-2006 poslancem za KDU-ČSL, se stranou se však rozešel a u lidovců jeho kandidatura vzbuzuje spíše rozhořčení. Jejich oficiální kandidátkou je Zuzana Roithová.

 

Právě se děje

Další zprávy