Kongres ODS: S archeologem, bez marťanů

Tomáš Fránek, David Macháček
26. 11. 2005 17:56
Brno - Nejsilnější opoziční strana ODS zahájila v Brně poslední velkou poradu před parlamentními volbami. Na kongresu, který tento rok není volební, budou občanští demokraté upřesňovat volební program a strategii na červnový souboj s dosud vládnoucí ČSSD.

Kongres ODS začal hymnou, účastníci byli přivítáni klipem, který paroduje premiéra Jiřího Paroubka a kritizující spojení ČSSD a KSČM. Trvá devadesát vteřin a jeho vizuální podoba věrně kopíruje sérii Spielbergových filmů o archeologovi Indiana Jonesovi.

Muž s hořící pochodní postupně ve starém zatuchlém sklepení nachází artefakty z "dávné" Paroubkovy éry - útržek věty Stanislava Grosse "Myslím to upřímně", benzinový sud s nápisem Aféra Unipetrol nebo nápis spojující značky dvou stran KSČSSD. Z podzemního labyrintu vyvede archeologa turistická značka modré barvy.

Po projekci klipu předseda ODS Mirek Toplánek řekl, s kým nechce vládnout. "Nebudeme tvořit cudnou záclonu, za kterou se sociální demokraté budou domlouvat s komunisty. Chceme politice vrátit tvář, a to nejde se socialisty, komunisty a marťany.".#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy