ČSSD vrátila ODS úder, vydá inzerát

sim, ČTK
25. 11. 2005 18:56
Praha - Sociální demokraté se rozhodli oplatit ODS její předvolební úder z počátku týdne, kdy občanští demokraté prezentovali svou Černou knihu hříchů ČSSD. Lídři ČSSD zítra vydají kontra-inzerát.
Premiér Jiří Paroubek s ministrem financí Bohuslavem Sobotkou ukazují "svůj" inzerát.
Premiér Jiří Paroubek s ministrem financí Bohuslavem Sobotkou ukazují "svůj" inzerát. | Foto: Ondřej Besperát

V inzerátu se píše, že vláda ODS přivedla zemi k naprostému morálnímu a hospodářskému úpadku.

"Vláda ODS byla pro Česko naprostou hospodářskou katastrofou. Kdo nemá paměť, bude proto v příštích volbách volit Občanskou demokratickou stranu," citoval premiér Jiří Paroubek z inzerátu, který v sobotu vyjde v deníku Právo a denících Bohemia.

Uhrazení dluhů, které podle ČSSD vláda v čele s nynějším prezidentem Václavem Klausem způsobila, prý přišlo české veřejné finance na víc než 500 miliard korun.

Paroubek na dotaz ČTK, zda je inzerát protiútokem vůči pondělnímu kroku ODS, uvedl: "Toto je tak výstižné na rozdíl od té knihy, kterou nikdo nečte. Tuhletu věc si přečtou všichni." Více o knize ODS čtěte ZDE.

Premiér Jiří Paroubek ukazuje inzerát proti ODS, s nímž hodlá jeho strana vyrukovat.
Premiér Jiří Paroubek ukazuje inzerát proti ODS, s nímž hodlá jeho strana vyrukovat. | Foto: Ondřej Besperát

Samotnou knihu premiér už v pondělí označil za stejný "blábol" jako program ODS Modrá šance. Krok ČSSD je podle Paroubka spíše reakcí na inzeráty ODS, které prý mají být uveřejněny v sobotních novinách a ODS v nich bude slibovat "modré z nebe".

Šéfové ČSSD představili inzerát před areálem premiérovy rezidence v Kramářově vile, nikoli například v sídle vlády. Nynější kabinet tvoří i zástupci KDU-ČSL, kteří byli členy také Klausových vlád.#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy