Poslanci si k platu přivydělali statisíce, někteří mnohem víc. Kupovali auta i akcie

Radek Dragoun Radek Dragoun
30. 6. 2020 19:50
Drahé automobily, byty, umělecké sbírky, ale i akcie nakupovali loni čeští politici. Vyplývá to z jejich majetkových přiznání, která podle zákona musí do konce června odevzdat, aby tak byla umožněna veřejná kontrola jejich příjmů a výdajů. Na výběr toho nejzajímavějšího se podívejte v přehledu Aktuálně.cz.
Karel Schwarzenberg na sněmu TOP 09. Ve svém projevu především vyzýval k obraně lidských práv a svobody. Zároveň vybídl spolustraníky, aby více pracovali.
Karel Schwarzenberg na sněmu TOP 09. Ve svém projevu především vyzýval k obraně lidských práv a svobody. Zároveň vybídl spolustraníky, aby více pracovali. | Foto: Radek Bartoníček

Schwarzenberg koupil vodní plochu i les, vydělal 41 milionů

Poslanec TOP 09 a její čestný předseda Karel Schwarzenberg v loňském roce koupil les za 87 650 korun nebo neupřesněnou vodní plochu za více než 650 tisíc korun. V oznámení také uvádí, že obdržel celkem takřka 41 milionů korun. Redakci Aktuálně.cz vysvětlil, že to jsou peníze z pronájmu a prodeje bytů. Schwarzenberg loni dostavěl rezidenční dům v centru Prahy a většinu bytů vzápětí rozprodal.

 

Právě se děje

Další zprávy