Do kampaně se zapojil další Klausův muž

Domácí Domácí
2. 6. 2009 14:01
Železného Libertas.cz podpořil
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Kampaň před volbami do Evropského parlamentu vrcholí. Nově se do ní zapojil další muž prezidenta Václava Klause - vicekancléř Petr Hájek.

Jeho podpora patří euroskeptickému hnutí Libertas.cz. Deníku Aktuálně.cz to sdělil jeden z kandidátů hnutí a někdejší poslanec ODS Jan Schwippel.

"Zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikace a kultury dnes podpořil naši kandidátku s tím, že ji bude volit," řekl.

Hájek má podle vlastních slov o důvodech své podpory jasno. "Mimo jiné i proto, že názory Libertas jsou přesně totožné s názory pana prezidenta."

Libertas.cz se hlásí k hnutí irského podnikatele Declana Ganleyho, jednoho z nejhlasitějších odpůrců Lisabonské smlouvy. První trojku kandidátky tvoří exposlanec ODS Vlastimil Tlustý, nedávno odsouzený europoslanec Vladimír Železný a právě Schwippel.

V kampani se angažuje i prezidentův tajemník Ladislav Jakl. Ten podporuje další euroskeptickou partaj blízkou Hradu - Stranu svobodných občanů, kterou založil někdejší Klausův spolupracovník Petr Mach. Jakl dokonce vystoupil v předvolebním spotu Svobodných.

 

Právě se děje

Další zprávy