ČSSD vyzvala voliče z Prahy 8 k podpoře Dolejše

ČTK ČTK
16. 10. 2012 12:20
Kandidát KSČM se ve druhém kole senátních voleb utká s Danielou Filipiovou (ODS)
ČSSD se v Praze 8 rozhodla podpořit komunistického kandidáta Dolejše.
ČSSD se v Praze 8 rozhodla podpořit komunistického kandidáta Dolejše. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Předsednictvo pražské organizace ČSSD se před druhým kolem senátních voleb rozhodlo v Praze 8 veřejně podpořit komunistického kandidáta Jiřího Dolejše.

Uvedlo to v úterý ve výzvě voličům.

Připomnělo, že volby jsou podle názoru strany "referendem o asociální vládní politice". Vyzvalo také k podpoře pražských sociálnědemokratických kandidátů Evy Sykové, Františka Adámka a Stanislava Křečka.

Místopředseda KSČM a poslanec Dolejš postoupil v Praze 8 do druhého kola senátních voleb, kde se utká s kandidátkou vládní ODS Danielou Filipiovou.

Dolejš je vůbec prvním levicovým kandidátem, který v Praze postupuje do druhého kola volby z prvního místa. V kole prvním získal 22,05 procenta hlasů, někdejší ministryně zdravotnictví a senátorka Filipiová, která před šesti lety uspěla v jiném pražském obvodu, obdržela 21,71 procenta hlasů.

Podle pražské ČSSD výsledky prvního kola voleb do Senátu v Praze ukázaly, že lidé čím dál více nesouhlasí s pravicovou politikou.

"Poprvé v historii České republiky má sociální demokracie reálnou šanci získat v Praze zastoupení v Senátu," zdůraznil šéf pražské sociální demokracie Jiří Bodenlos. Syková, Adámek i Křeček jsou podle něj osobnosti, které dokážou oslovit pražské voliče svým politickým programem a zkušenostmi.

 

Právě se děje

Další zprávy