Když v sousedství Apple Store vyroste obchod Microsoftu

Adam Fiala
13. 4. 2012 4:33
Až budete někdy v Americe, nedivte se, že hned po zakoupení iPadu můžete kupovat i Windows ve stylových obchodech
Foto: Aktuálně.cz

V rámci chystané verze operačního systému Windows plánuje Microsoft zřídit online obchod Windows Store. Jestliže se tak stane, ať už na tabletech, nebo v PC, uživatel Windows 8 bude mít přístup k důležitým komponentům systému, a to aplikacím. Snad jich bude do té doby dost, však Microsoft s Nokií podporují vzdělávání nové generace vývojářů. Už nějakou dobu ovšem fungují bez výraznějšího zájmu kamenné obchody Microsoftu. První se otevřel už v roce 2009.

Všechny produkty Microsoftu na jednom místě

Od té doby jich vyrostla řada, návštěvník tam narazí na různé modely technologických novinek i starších přístrojů. Ať už se zajímá o tablety s Windows, herní konzole Xbox 360, nebo ultrabooky jako HP Folio 13 a HP Envy 14 Spectre. Vyzkoušet si mohou návštěvníci těchto prodejen i avizovanou nejnovější verzi operačního systému na tabletu Samsungu s procesorem Intelu. Zajímavostí ovšem je, že se tyto obchody zvané Microsoft Store objevují i v těsné blízkosti obchodů s technologiemi Applu. Jeden takový případ se nachází v obchodním centru Westfield Century City v Los Angeles.

Konkurence blízko sebe

Získat z toho může zákazník, který jednoduše porovná výrobky. Ozkouší si aktuální hity jako nový iPad a pak se zajde podívat do Microsoftu na Windows 8 Consumer Preview, jak šlape na zkušební verzi tabletu. Těžko nevidět v počínání Microsoftu opisování od společnosti Apple, která s vlastními obchody i licencovanými prodejci funguje už delší dobu. Na rozdíl od běžných obchodů s elektronikou není potenciální kupec ovlivněn nabídkou desítek dalších výrobců a pozornost se soustředí na jednoho konkrétního.

 

Právě se děje

Další zprávy