Nový Xbox nebude, Microsoft se soustředí na Xbox 360

Adam Fiala
21. 3. 2012 2:15
Xbox 720 letos nepřijde, Microsoft se těší z aktuálního úspěchu Xbox 360
Foto: Aktuálně.cz

Xbox 360 se vyvinul v tak úspěšnou herní konzoli, že se Microsoftu ani nechce ji měnit. Herní zařízení je natrhu už šest let, a přesto se drží na vrcholu. Jen výsledky z posledních měsíců hovoří o vzrůstajícím zájmu. Když přihlédneme k tomu, že dnešní technologie mají krátkou životnost, než nastoupí nová generace, je Xbox hotovým dinosaurem. V dnešním skomírajícím herním průmyslu však vede.

Konkurence PlayStation 3 a Wii nestíhá

I v předvánočním období prodeje her v zámoří klesaly a nastartovat průmysl se příliš nedařilo ani v prvních měsících letošního roku. Nad tím vším však vítězí Xbox 360. V únoru Microsoft prodal skoro půl milionu nových konzolí, zatímco konkurenti v podobě PlayStation 3 nebo Wii stojí v pozadí. Pro porovnání Wii prodalo jenom necelých čtvrt milionu kusů. Proto s námi Xbox ještě nějakou chvíli pobude, minimálně letos.

Xbox 720 a nový Kinect

V kuloárech herního světa se spekulovalo, že Microsoft chystá nový Xbox, pravděpodobně pod názvem Xbox 720. Odhadovalo se, že by společnost mohla konzoli předvést na letošním ročníku veletrhu E3, který v červnu proběhne v Los Angeles. Microsoft ale oficiálně prohlásil, že letos se nové konzole nedočkáme. Koho Xbox omrzel, může ozkoušet kapesní konzoli PS Vita, jinak nezbývá než čekat, jestli se aspoň potvrdí některé spekulace o novém Kinectu.

 

Právě se děje

Další zprávy