Volby v USA nevyhraje Biden ani Trump. Banka vydala "šokující" prognózy pro rok 2024

Pavla Adamcová Pavla Adamcová
Aktualizováno 30. 12. 2023 7:24
Předpovědi dánské Saxo Bank se každoročně zaměřují na sice nepravděpodobné a podceňované události, které ovšem mají potenciál znatelně zamávat s finančními trhy, politikou i celou společností. Banka je tradičně vydává na konci roku a čas od času se některé z předpovědí minimálně zčásti vyplní. Podívejte se, jaké prognózy sestavila pro rok 2024.
Robert Kennedy mladší oznámil, že bude kandidovat na prezidenta Spojených států jako nezávislý kandidát.
Robert Kennedy mladší oznámil, že bude kandidovat na prezidenta Spojených států jako nezávislý kandidát. | Foto: Reuters

Robert F. Kennedy mladší bude novým prezidentem USA

Další scénář tvrdí, že vítězem amerických prezidentských voleb bude Robert F. Kennedy mladší. Jde o synovce bývalého šéfa Bílého domu Johna Kennedyho.

"Jeho populistická rétorika proti válkychtivým demokratům a korporátním elitám rezonuje jak u nespokojených tradičních demokratů, tak u Trumpových příznivců. Nová politická éra v USA začíná dramatickým odklonem od plutokracie, protože voliči požadují konec drastické nerovnosti, nespravedlnosti a věčných válek," tvrdí v předpovědi analytik Saxo Bank John Hardy.

Podle predikce zvítězí Kennedy s 38 procenty hlasů, o zbytek hlasů se téměř rovným dílem podělí současný prezident USA Joe Biden s někdejší hlavou státu Donaldem Trumpem.

Kennedyho výhra a jeho slib, že ukončí "zneužívání amerického zdravotnického systému a rozbije nadměrnou moc korporací", podle Hardyho oslabí postavení obranných, farmaceutických i technologických společností. Firmy se budou obávat, že nový prezident zahájí válku proti monopolům.

 

Právě se děje

Další zprávy