Známe jízdní řád pro nová auta BMW. První bude malé cabrio

Radek Pecák Radek Pecák
25. 2. 2015 7:06
Bavorská automobilka je v současnosti nejúspěšnějším prodejcem luxusních automobilů v České republice.
BMW 2 Cabrio je první letošní novinkou značky.
BMW 2 Cabrio je první letošní novinkou značky. | Foto: Radek Pecák

Hned osm nových modelů představí během letošního prvního pololetí německá automobilka BMW. Informoval o tom  generální ředitel BMW Group ČR Harald Hölzl.

V nejbližších dnech dealeři značky zahájí prodej vozu BMW 2 Cabrio a v březnu se na trh dostane nejrychlejší vůz značky Mini všech dob - model John Cooper Works.

V luxusním segmentu se v prvním jarním měsíci začne nabízet modernizované BMW řady 6 a o měsíc později bude uvedeno modernizované provedení BMW 1. Kromě toho se dostane na příznivce vysoce výkonných SUV - objeví se vozy BMW X5M a BMW X6M.

Ještě před koncem prvního pololetí si zákazníci budou moci koupit sedmimístné BMW 2 Gran Tourer a rovněž BMW X5 v provedení plug-in hybrid (umožňuje jízdu i čistě na elektrickou energii).

Hölz předpokládá, že i nadále bude v ČR převládat prodej vozů BMW vybavených pohonem všech kol xDrive. Vloni už bylo touto technikou vybaveno přes 83 procent ze všech v Česku prodaných aut značky. Pro zajímavost, v ČR je tento podíl o více než 25 procent vyšší než například v zemích severní Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy