Značka DS vstupuje do nové éry. Vlajkovou lodí je model DS 5

Radek Pecák Radek Pecák
28. 5. 2015 6:54
Francouzské konsorcium Peugeot-Citroën připravuje tři zcela nové modely pro značku DS.
Nová přední maska vozu bude aplikována na všechny budoucí modely DS.
Nová přední maska vozu bude aplikována na všechny budoucí modely DS. | Foto: Citroën

Prvním modelem francouzské značky DS, z jehož oficiálního názvu se ztratilo slovo Citroën, je modernizovaný vůz DS 5. Tato vlajková loď značky, která od svého vzniku v roce 2010 prodala již půl milionu kusů automobilů, získala kromě dalších inovací také zbrusu novou čelní masku, která se později objeví na všech příštích vozech DS.

Ve výbavě se pak nově objevil dotykový displej multimediálního systému, asistenční systém pro varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, systém sledování mrtvého úhlu, automatické přepínání dálkových světel, parkovací kamera, head up displej či masážní sedadla.

Vůz získal i nové světlomety, jiný design interiéru a samozřejmě pohonné jednotky. V nabídce jich bude pět - jeden benzinový, tři dieselové a jedna hybridní soustava, díky níž vůz získá i pohon všech kol. Základní je stanovena na 766 900 Kč. Prodeje startují právě nyní.

Tvůrci interiéru používají i netradiční techniky. Například vzájemné proplétání pásů kůže jako na pásečcích hodinek.
Tvůrci interiéru používají i netradiční techniky. Například vzájemné proplétání pásů kůže jako na pásečcích hodinek. | Foto: Citroën

"V příštích třech letech se chystá modelová ofenzíva značky DS," uvedl ředitel značek Citroën a DS pro Českou republiku František Neuman. Podle něho se chystají tři zcela nové modely, mezi nimi i sportovně užitkový vůz a velká limuzína.

Značka DS se chce podle něho plnohodnotně zařadit do skupiny prémiových výrobců automobilů. K tomu hodlá využít i nové výrobní postupy a netradiční materiály. V budoucnosti by se tak mohl v interiéru vozů DS objevit například i kámen.

V současnosti mohou vozy DS prodávat všichni dealeři značky Citroën, postupně se však v jejich stávajících showroomech začínají budovat nové prostory označované jako DS Salon.

O tom, zda bude v České republice vybudován také speciální autosalon označovaný jako DS Store zatím nebylo rozhodnuto.

Mezi propagačními akcemi, jimiž na sebe chce značka upozorňovat, je chystaná roadshow, která potrvá čtyři týdny od konce května, a také spanilá jízda historických vozů DS 19 (slaví letos 60 let od svého představení) společně s novými modely značky. Pojede se 14. června z Mnichovic na západočeský zámek Chyše.

 

Právě se děje

Další zprávy