Vzniká nová mapa kritických míst na českých silnicích

Radek Pecák Radek Pecák
23. 1. 2014 6:47
Na jednom místě jsou soustředěny informace o bezpečné jízdě i platné legislativě
Na mapě jsou již vyznačeny první návrhy změn.
Na mapě jsou již vyznačeny první návrhy změn. | Foto: Aktuálně.cz

Nová mapa míst, která jsou z hlediska chodců, cyklistů i motoristů na silnicích v Česku nebezpečná, začala vznikat na portálu bezpecnecesty.cz.

Přihlášený návštěvník může upozorňovat ostatní účastníky silničního provozu například na chybějící dopravní značení nebo navrhovat změnu. Ostatní návštěvníci stránek pak mohou hlasovat pro již existující tipy palcem nahoru nebo dolů po kliknutí na vybraný tip.

Na mapě jsou zobrazena také místa se zvýšeným počtem dopravních nehod tak, jak je eviduje dopravní policie. Smyslem je, aby se příslušní správci komunikací nad návrhy zamysleli a případně provedli vhodná opatření, která na daném místě přispějí ke zvýšení bezpečnosti.  

Dopravní policie je, stejně jako největší tuzemská automobilka Škoda Auto, partnerem těchto nových internetových stránek.

Jak jezdit, abyste nebourali

"Chceme se stát nejvyhledávanějším zdrojem informací pro širokou veřejnost a být nejkomplexnějším portálem o dopravní bezpečnosti v České republice," informoval online deník Aktuálně.cz vedoucí oddělení bezpečnosti vozů Škoda Auto Petr Kraus.

Na portálu jsou také stále aktualizované informace o prvcích pasivní i aktivní bezpečnosti v současných automobilech, dále informace o zásadách bezpečné jízdy, informace o bodovém systému a současných pravomocích policie, rady, jak si počínat po dopravní nehodě, a podobně.

V budoucnu by měl fungovat také kalendář upozorňující na jednotlivé motoristické či policejní akce. 

 

Právě se děje

Další zprávy