V továrně Mercedesu se střílelo, dva lidé zemřeli. Policie útočníka zadržela

ČTK ČTK
Aktualizováno 11. 5. 2023 12:11
Dva muži dnes přišli o život v důsledku střelby v továrně automobilky Mercedes-Benz na jihozápadě Německa, oznámila místní policie. Podle vyjádření prokuratury je ve vazbě 53letý podezřelý, informace o jeho možném motivu nebyly dopoledne k dispozici.
Výroba Mercedesů třídy S, ilustrační foto.
Výroba Mercedesů třídy S, ilustrační foto. | Foto: Mercedes-Benz

Podle deníku Bild první informace o střelbě začaly přicházet krátce před osmou hodinou ranní. Do závodu ve městě Sindelfingen nedaleko Stuttgartu pak dorazila zásahová jednotka, ale také záchranáři a dva vrtulníky. Asi o dvě hodiny později policie oznámila, že pracovníkům továrny už nehrozí žádné nebezpečí.

Na twitteru policie nejdříve informovala o jednom mrtvém a jednom těžce zraněném, ten podle pozdějšího vyjádření umřel v nemocnici. Oba mrtví jsou muži ve věku 44 let, uvedla s odvoláním na policii agentura DPA.

K incidentu se vyjádřila také prokuratura ve Stuttgartu, podle níž vyšetřovatelé předpokládají, že útočník jednal sám. Automobilka Mercedes-Benz k události uvedla, že spolupracuje s úřady ve snaze "vyjasnit fakta".

Podle informací Bildu byla dějištěm násilí tovární hala 56, kterou značka řadí mezi jednu z nejmodernějších na světě. V té se vyrábí i vozy Mercedes-Benz třídy S, uvádí list. Továrna v Sindelfingenu celkově zaměstnává na 35 tisíc lidí, kromě třídy S a její ještě luxusnější verze Maybach se tam vyrábí mimo jiné i elektromobil EQS, SUV GLC nebo sportovní model AMG GT 4 door.

 

Právě se děje

Další zprávy