Škoda Vision IN: Křišťál na palubní desce jako CML a koberečky z ananasového listí

Škoda Vision IN: Křišťál na palubní desce jako CML a koberečky z ananasového listí
Vůz má platformu MQB-A0-IN, vychází z té, kterou používá třeba Kamiq nebo Scala. S modelem Vision IN česká značka startuje projekt India 2.0, za nějž je zodpovědná za celý koncern Volkswagen. Vznikne několik aut obou značek sdílejících platformy.
Sériové auto pochopitelně takto vypadat nebude, dostane určitě menší kola, která mají všechna indická auta, a to kvůli jízdnímu komfortu na horších silnicích.
Studii pohání benzinový motor 1.5 TSI o výkonu 110 kW (150 k). Zatímco my Kamiq řadíme mezi menší vozy, pro Indy takto velké auto spadá do střední třídy.
Automobilka Škoda rovněž připustila, že se uvažuje i o exportu modelů z Indie na další trhy. "Ve hře by bylo například Mexiko," říká Lubomír Antoš, který má na starosti náběh výroby vozů Škoda v Indii.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
4. 2. 2020 22:40
Škoda představuje koncept malého SUV pod názvem Vision IN. Jde o vůz pro indický trh, jehož sériová verze se má začít prodávat začátkem roku 2021. Automobilka věří, že i díky němu se začnou škodovky prodávat v desetitisících. Prohlédli jsme si ho na autosalonu v Novém Dillí, stejně jako další novinky Škody pro Indii.
 

Právě se děje

Další zprávy