Škoda odtajnila, na kolik přijde superb s novou tváří

Radek Pecák Radek Pecák
2. 5. 2013 12:12
Ceny modelu verze Škoda Superb Greenline začínají na částce 539 900 korun
Foto: Škoda Auto

Praha - Cena modernizované Škody Superb začíná na částce 539 900 korun. Oznámila to společnost Škoda Auto, která od čtvrtka 2. května začíná přijímat objednávky na tuto novou verzi.

Nejnižší cena se týká sedanu s motorem 1,4 TSI/92 kW ve výbavové verzi Active. Za karosérii kombi se připlácí třicet tisíc korun, stojí tedy nejméně 569 900 korun. Za superb 4x4 zaplatí zájemci přinejmenším 664 900 korun. 

Nový superb dostal novou přední část s novým logem, designovými úpravami prošla i záď. V interiéru je nyní k dispozici celkem devět variant tří- a čtyřramenných volantů. Navíc jsou v nabídce nové látky i vzory potahů sedaček a nové dekory.

Zákazníky chce Škoda nalákat i nabídkou motorů, které budou v průměru o 19 procent úspornější než ty současné. V superbech (s dieselovými motory a také u základního benzinového motoru 1,4 TSI (92 kW) bude sériově instalován systém start&stop a rekuperace brzdné energie.

V interiéru se objeví například nové volanty.
V interiéru se objeví například nové volanty. | Foto: Škoda Auto

Verze Superb GreenLine má mít podle tabulkových hodnot spotřebu jen 4,2 litru nafty na 100 km.

U verze sedan se nyní zjednoduší ovládání systému twin door. Díky němu lze páté dveře nadále otevírat ve dvou stupních: otevřít lze buď pouze víko zavazadlového prostoru, nebo celé páté dveře včetně zadního okna. Každý ze dvou režimů otevírání má teď vlastní ovládací tlačítko.

V základní výbavě vozu nyní bude elektronická kontrola stability ESC včetně ABS, brzdový asistent, regulace prokluzu a sedm airbagů. Dále pak halogenové světlomety s funkcí denního svícení, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, dvouzónová klimatizace a tempomat.

Současně se sedanem se začne prodávat i verze kombi.
Současně se sedanem se začne prodávat i verze kombi. | Foto: Škoda Auto

Špičkovou verzí zůstane nadále model Superb L&K. Označení odkazuje na zakladatele české automobilky, Václava Laurina a Václava Klementa. Základní motorizací modelu L&K je vznětový agregát 2,0 TDI o výkonu 103 kW. Ceny začínají na částce 839 900 korun. "Právě tento vůz jako vůbec první superb s novým vzhledem bude moci vyzkoušet prezident Miloš Zeman," prozradil online deníku Aktuálně.cz šéf Škoda Česká republika Petr Pečenka.  

Model Škoda Superb se začal vyrábět ve své první generaci v roce 2001, druhá generace byla představena v roce 2008. Od roku 2009 se vyrábí rovněž superb kombi.  Do dnešního dne prodala Škoda Auto zhruba 557 000 vozů tohoto modelu, z toho téměř 36 000 vozů na českém trhu.

Automobil se vyrábí v závodě Škoda v Kvasinách.

 

Právě se děje

Další zprávy