Rossi bude radit Bridgestone při vývoji pneumatik

Radek Pecák Radek Pecák
26. 4. 2011 12:17
auto

Další tři roky bude pneumatiky pro seriál MotoGP silničních motocyklů dodávat společnost Bridgestone Corporation. Kontrakt je uzavřen na tři roky do roku 2012 až do roku 2014.

Nová smlouva znamená, že Bridgestone bude i nadále poskytovat pneumatiky a technickou podporu každému týmu a jezdci na startovním roštu královské třídy mistrovství světa, která vstoupí v příštím roce do nové éry zvýšením zdvihového objemu motoru z 800 cm3 na 1000 cm3.

Pomáhat vyvíjet pneumatiky bude i Valentino Rossi, šestinásobný mistr světa MotoGP. V únoru 2011 byla mezi Rossim a společností Bridgestone Europe podepsána smlouva o marketingových službách.

Rossiho úkolem v roli poradce bude poskytovat své hodnocení a názory na provozní vlastnosti motocyklových pneumatik Bridgestone, a to zejména v segmentech hyper sport, silničních závodních pneumatik a sportovně cestovních pneumatik. Bridgestone bude využívat Rossiho informace k vývoji silničních pneumatik s lepšími provozními parametry a vyšší úrovní bezpečnosti.

„Valentino Rossi je skvělou tváří pro naši společnost," prohlásil Takashi Tomioka, viceprezident společnosti Bridgestone Europe pro prodej a marketing. „Na základě rad a doporučení nejlepšího motocyklového závodního jezdce všech dob budeme moci uvádět na trh nejlepší nové pneumatiky Battlax."

Bridgestone vstoupil do MotoGP v roce 2002. Hned ve druhé sezóně stáli jezdci používající pneumatiky Bridgestone na stupních vítězů a v roce 2004 projeli dvakrát cílem jako první. Po postupném rozšiřování portfolia týmů přišel první mistrovský titul na pneumatikách Bridgestone v roce 2007 a po něm v roce 2008 následoval druhý zásluhou Valentina Rossiho a týmu Fiat Yamaha. V roce 2009 se stal Bridgestone prvním oficiálním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa MotoGP.

 

Právě se děje

Další zprávy