První auto s kávovarem je v prodeji. Uvítejte Fiat 500L

Radek Pecák Radek Pecák
30. 10. 2012 7:00
Do konce letošního roku je záruka pro kupce nového vozu prodloužena na pět let
Foto: Aktuálně.cz

I bez nutnosti zajíždět k benzinové pumpě nebo neznámé kavárně si budou moci dopřát čerstvou kávu cestující v novém Fiatu 500 L.

Tento velkoprostorový vůz, kterým Fiat nahrazuje po krátké odmlce rozporuplně přijímanou Multiplu, se právě začíná prodávat na českém trhu.

Jeho základní cena byla stanovena na částku 269 900 korun. Za tu cenu zákazníci získají automobil s motorem 1,4 (95 koní) a ve výbavě Pop. Ta zahrnuje šestici airbagů, dálkově ovládané centrální zamykání, elektricky ovládaná přední okna, sadu na opravu pneumatik i dvanáctivoltovou zásuvku v zavazadlovém prostoru.

Kávovar trůní mezi předními sedadly
Kávovar trůní mezi předními sedadly | Foto: Fiat

Tempomat, rádio, klimatizaci a třeba i multifunkční volant, je součástí druhého stupně výbavy.

Pod kapotu se dostane i dvouválec

I když oproti multiple model 500 L přišel o jedno místo pro cestujícího, má ohromit svojí prostorností. Bez problémů se v něm prý usadí pět dvoumetrových dospělých cestujících a ještě zbude v kufru místo pro 400 litrů jejich zavazadel.

Je to takový malý zázrak, když si uvědomíme, že 500 L měří do délky jen 414 centimetrů, jeho výška je 166 centimetrů a šířka 178 centimetrů. Nápravy pak jsou od sebe vzdáleny 261 centimetrů.

Zadní sedačky jsou samostatně sklopné a posunovatelné.

Kromě zmiňovaného motoru 1,4, může automobil pohánět ještě dvouválcový benzinový turbomotor 0,9 TwinAir s výkonem 105 koní, případně vznětový motor 1,3 s výkonem 85 koní.

Když si Fiat 500L koupíte do konce roku 2012, získáte i 5letou záruku.

Zmiňovaný espresso kávovar Lavazza bude zanedlouho v seznamu prvků příplatkové výbavy (za cenu odpovídající přepočtu cca 250 euro).

 

Právě se děje

Další zprávy