Kvůli hře Pokémon Go už bourali první řidiči. Charmandera lze ulovit i na závodním okruhu

Jan Markovič Jan Markovič
18. 7. 2016 16:57
Honba za pokémony se bleskově stala světovým fenoménem. Lidé už začali lovit i za volantem, což vedlo k prvním problémům. Na pokémona lze navíc narazit prakticky všude, včetně známého závodního okruhu Nürburgring. Úřady už proto vydaly varování, že hra Pokémon Go rozhodně za volant nepatří.
Nebezpečí fenoménu hry Pokémon Go si všimly už i úřady. Některé tak začaly vydávat varování.
Nebezpečí fenoménu hry Pokémon Go si všimly už i úřady. Některé tak začaly vydávat varování. | Foto: Tennessee Highway Safety Office

Ve většině států USA je telefonování nebo dokonce jen držení mobilního telefonu během řízení zakázáno. Přesto řada hráčů populární novinky Pokémon Go neodolala a k lovení kreslených postaviček využila své auto. A už se staly i první nehody.

Zatím nejvážnější případ pochází z města Auburn ve státě New York. Tam osmadvacetiletý řidič poslal své auto čelně do stromu, když se snažil ulovit jednoho z pokémonů. Zdemolovaný vůz je na odpis, řidič ovšem vyvázl bez vážných zranění.

Americký server Ialopnik.com informoval o případu blíže nespecifikovaného servisu Audi, který zaznamenal první opravu spojenou s touto hrou. Zákazník podle zápisu, který ze servisu unikl, lovil pokémona a přitom přeletěl přes vysoký obrubník. Zřejmě si při tom poškodil podvozek.

Postavičky lze ovšem lovit téměř všude, včetně závodního okruhu Nürburgring. Na něm ruský youtuber využil služeb Ring Taxi, tedy svezení s profesionálním řidičem po okruhu. Tentokrát ale muselo BMW M3 jet o něco pomaleji než obvykle, to aby autor videa stihl odlovit všechny pokémony na trati. Video najdete zde.

Nebezpečí fenoménu hry Pokémon Go si všimly už i úřady. Některé tak začaly vydávat varování. Například americký Tennessee Highway Safety Office na internetu zveřejnil varovnou koláž s jasným vzkazem „Wait to GO until you've STOPPED,“ tedy počkejte s Pokémon Go, až zastavíte.

 

Právě se děje

Další zprávy