Opel vyzval fanoušky: Najděte Evu našemu Adamovi

Tomáš Rybecký
17. 5. 2013 12:40
Soutěž pro nadané kreslíře: Opel Adam hledá Evu
Foto: Opel

Německá automobilka Opel vyhlásila soutěž zaměřenou na nadšence pro nové vozy a design. Jejich úkolem je vytvořit skicu zcela nového vozu, který však má ladit se stylovým minimodelem Opel Adam.

Nejedná se o náročný úkol, takzvané skicování se stalo velmi populární uměleckou disciplínou, ve které se mohou působivé linie nového vozu povést prakticky každému. K tvorbě nákresu potřebujete pouze tužku, propisku, či pero a papír. Výtvarníci na vyšší úrovni mohou využít grafický tablet.

Výsledkem by měla být dokonalá skica auta inspirovaného mladým designem Opelu Adam.

Opel „Eva" může být pozměněnou verzí současného modelu Adam, zcela novým modelem inspirovaným minimodelem Adam nebo jeho příští možná generace. To vše záleží jen na kreativitě a představivosti tvůrců. Vítězem soutěže se stane autor vizuálně nejatraktivnější designerské skici, která originálně uchopí dané téma ideálního protějšku pro Opel Adam.

Nejzdařilejší projekty vybere odborná porota, které bude předsedat Niels Loeb, šéfdesigner exteriéru Opelu Adam. Uzávěrka soutěže je 20. května 2013. Podrobnosti a přihlašovací formulář lze najít na stránkách www.auto-design.cz. Vítěz soutěže bude pozván na zářijovou konferenci o automobilovém designu AutoDesign Prague, při níž se pravidelně setkávají přední světoví designéři.

 

Právě se děje

Další zprávy