Opel nabízí hned dvě Zafiry. A obě sedmimístné

Radek Pecák Radek Pecák
29. 1. 2012 10:49
Minulá generace zůstává na trhu a je o 75 tisíc korun levnější
Foto: Opel

Buď zvolí zákazník osvědčené auto, které mu umožní v případě potřeby převážet sedm lidí nebo sáhne po moderní novince, která kromě skvělé prostornosti nabídne ještě mnoho asistenčních systémů a lepší variabilitu interiéru.

To jsou dvě varianty, které nyní Opel bude nabízet v případě dvou generací svých vozů Zafira.

Nová generace MPV z Rüsselsheimu bude ke koupi za sumy od  449 900,- Kč a bude označena v autosalonech vizitkou Zafira Tourer. Starší generace Zafiry bude o 75 000 Kč levnější a stát tedy bude v základní výbavě 374 900 Kč.

Za tyto peníze zákazník dostane šestici airbagů, klimatizaci, elektricky ovládaná okna a sedm sedaček.

Nová Zafria (Tourer) bude poháněna jedním ze čtyř zážehových a tří vznětových motorů. Vše jsou to čtyřválce. Nejlevnější je s atmosférickým motorem 1,8 (85 kW).

Toto je Opel Zafira minulé generace, který je stále k mání
Toto je Opel Zafira minulé generace, který je stále k mání | Foto: Aktuálně.cz

Benzinová škála je prozatím tvořena čtyřválci, atmosférickým 1,8 (85 kW a 103 kW) a přeplňovaným 1,4 Turbo (88 kW a 103 kW).

Automat stojí 45 000 Kč

V případě dieselů jsou nabízeny tři výkonové verze motoru 2,0 CDTI s 81 kW, 96 kW a 121 kW. Automatická převodovka je za příplatek 45 tisíc 

V seznamu prvků základní výbavy Essentia jsou přední, boční a hlavové airbagy, aktivní opěrky hlavy předních sedadel, rádio CD 300 se čtyřmi reproduktory, elektricky ovládaná přední okna, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, manuální klimatizace, výškově nastavitelné sedadlo řidiče a centrální zamykání s dálkovým ovládáním.  

Stupeň Enjoy je za příplatek 20 tisíc Kč. Zákazník pak dostane mimo jiné tempomat, přední loketní opěrku, osvětlení pod řadicí pákou, černé střešní ližiny a kryt zavazadlového prostoru. Cosmo stojí o dalších 60 tisíc korun více. Výbava je rozšířena o třetí řadu sedadel, elektrickou parkovací brzdu, asistent pro rozjezd do kopce, dvouzónovou automatickou klimatizaci, palubní počítač včetně kontrolního systému sedmi sedadel, elektrické ovládání zadních oken, dešťový senzor, volant potažený kůží a automatické přepínání světel.

Systém Lounge umožní sklopit prostřední sedadlo v prostřední řadě sedadel a dvě krajní posunovat v podélném směru v rozsahu 280 mm a v příčném směru o 50 mm směrem k podélné ose vozidla.

Převážet lze i 4 kola

V ceníku příplatkové výbavy je nosič kol FlexFix integrovaný do zadního nárazníku za 19400. K němu je pak možné dokoupit adaptér, který pak dokáže uvézt další dvě kola, tedy celkem 4.

Sedmimístné provedení ke stupňům Essentia a Enjoy přijde na 17 tisíc korun.

Všichni, kromě kupců základní výbavy, si mohou ještě dokoupit systém Flex-Ride s plynulou regulací tlumičů CDC (24 tisíc korun) nebo panoramatické čelní sklo (31 900,- Kč). Sada Driver Assistance 2, jejíž součástí je adaptivní tempomat, palubní počítač, indikátor vzdálenosti, varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu a rozpoznávač dopravních značek, stojí 22 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy