Obrazem: Stánek Škody Auto na ženevském autosalonu láká nejen na český kubismus

Stánek Škody Auto v hale 2 ženevského výstaviště Palexpo si na nedostatek zájmu nemůže stěžovat.
Hvězdou stánku je studie VisionS. Naznačuje podobu nového velkého modelu kategorie SUV, který se ještě letos začne prodávat v sériovém provedení. Jde o první škodovku se třemi řadami sedadel.
O pohon studie se stará hybridní ústrojí sestávající z benzinového motoru 1.4 TSI a dvou elektromotorů. Auto s pohonem všech kol akceleruje z 0 na 100 km/h během 7,4 s a dosahuje téměř 200 km/h. Jde o takzvaný plug-in hybrid, takže se baterie dají dobíjet i ze zásuvky. Na jedno nabití ujede VisionS na elektřinu až 50 km, při kombinaci obou pohonů bez doplňování paliva až 1000 km. Škoda Auto začne technologii plug-in hybrid sériově prodávat za tři roky.
Interiér studie VisionS nabízí velké množství displejů.
Ten za volantem promítá údaje přímo související s jízdou včetně navigace.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
2. 3. 2016 13:31
Hlavní hvězdou Škody Auto na letošním ženevském autosalonu je studie VisionS, ze které se ještě letos vyklube sériový rodinný vůz poloterénní kategorie SUV. Mezi další premiéry patří Fabia Combi Scoutline, která se jako SUV také trochu snaží tvářit, sportovně laděná Octavia RS s pohonem všech kol nebo Octavia G-TEC na zemní plyn s automatickou převodovkou DSG. Nechybí krásné modelky české národnosti.
 

Právě se děje

Další zprávy