Nižší spotřeba, méně emisí. SUV od Hondy má nový diesel

Tomáš Rybecký
9. 9. 2013 13:30
Honda představila SUV CR-V se vznětovým motorem 1,6 l
Foto: Honda

Dalším modelem Honda, který dostal nový vznětový agregát 1.6 i-DTEC, je SUV CR-V. Crossover tak v kombinaci lehčího motoru a pohonu předních kol nabídne nižší spotřebu, méně emisí CO2, ale zároveň zachová dobrou dynamiku. Začátek prodeje byl stanoven na říjen.

Motor z řady Earth Dreams Technology disponuje výkonem 120 k při 4 000 ot./min. Honda CR-V je s ním o 116 kg lehčí než s motorem 2,2 i-DTEC. Vůz má kombinovanou spotřebu 4,5 l/100 km a emise CO2 119 g/km. Motor byl vyvinut speciálně pro evropský trh kvůli poptávce zákazníků po dieselových modelech s nižšími emisemi CO2. Výroba výhradně evropského modelu, který se vzhledem nijak neliší od ostatních verzí CR-V 4. generace, bude probíhat v britském Swindonu.

Honda pro CR-V 1.6 i-DTEC nabízí tři stupně výbavy, které v nejzákladnější verzi začínají na 599 000 Kč. Standardní výbava Comfort obsahuje plnou škálu bezpečnostních prvků včetně 6 airbagů, systémy ABS + EBD + BA + VSA + TSA, asistent pro rozjezd v kopci, duální automatickou klimatizaci, dálkově ovládané centrální zamykání, tempomat, elektrické ovládání oken, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, výškově nastavitelné sedadlo řidiče s elektricky nastavitelnou bederní opěrkou, či autorádio s CD a MP3 přehrávačem.

Druhá úroveň Elegance v ceně 649 000 Kč přidává dešťový senzor stěračů, automatické spínání světel při setmění, zadní parkovací kameru a parkovací senzory, Bluetooth Hands Free, kožený volant a koženou hlavice řadicí páky, alarm, přední mlhová světla, dálkové ovládání oken, vnitřní zpětné zrcátko s automatickou clonou a zadní výdech klimatizace. Nejvyšší stupeň Lifestyle je rozšířen o interiér potažený kůží, bi-HID světlomety s aktivním přisvěcováním zatáček, prémiový audiosystém, vyhřívaná přední sedadla, tmavá boční a zadní skla, osvětlení ve dveřích a prostoru pro nohy, střešní ližiny, 18'' kola z lehkých slitin a další. Cena výbavy Lifestyle je 729 000 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy