Z komorní akce anglického vévody motoristický svátek. Jak vypadá festival v Goodwoodu

Socha závodníka v nadživotní velikosti, která drží Porsche 911, byla uprostřed velké odpočinkové louky.
Ve velkém se vozy Porsche proháněly i po slavné závodní trati do vrchu s délkou 1,86 kilometru, která patří k největším atrakcím Festivalu rychlosti. Nechyběly modely jako 936/77, 956B nebo ikonická 917K.
Obrovský rozruch způsobilo na trati Ferrari 250 GTO. Není se moc co divit, také jde o druhé nejdražší auto, které se kdy prodalo v aukci. Je nicméně potřeba říct, že po půldni procházení se po areálu, kde se akce koná, už vás ani 250 GTO na pořádně mokré a kluzké trati nepřekvapí. Vedle něj stojí 250 GT SWB Breadvan, tedy "pec na chleba", navržená v roce 1962 Giottem Bizzarrinim.
Fanoušky Le Mans a především pak homologačních speciálů musela potěšit přítomnost několika modelů. Mezi nimi třeba silniční verze Porsche 911 GT1, kterých vzniklo jen 25.
Lamborghini ukázalo svůj první sériový hybrid: model Revuelto v zářivě oranžové barvě a s designovým stylem, který odpovídá třeba modelu Sián FKP 37.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 7. 2023 6:32
V roce 1993 uspořádal vévoda z Richmondu na anglickém panství Goodwood poprvé Festival rychlosti. Původně komorní akce se stala jednou z největších motoristických událostí na světě, o které se říká, že by ji měl alespoň jednou navštívit každý fanoušek čtyř kol. Redakce Aktuálně.cz se na jubilejní 30. ročník vypravila. Co vše je na místě k vidění, však ani tato galerie nedokáže pořádně vystihnout.
 

Právě se děje

Další zprávy