Nejluxusnější SUV od Audi se představuje. Q8 má originální design i ovládání a v základu šestiválec

Číselné označení dalšího přírůstku do velké rodiny SUV od Audi se shoduje s luxusním sedanem A8. To není shoda náhod, má s ním totiž mnoho společného
Audi Q8 prezentuje novou tvář rodiny Q rozměrnou maskou chladiče v osmiúhelníkovém designu, které u Audi říkají Singleframe.
Silnici budou sériově osvětlovat světlomety LED, za příplatek s technikou HD Matrix. V tomto případě jsou trojrozměrně zvýrazněné.
S vnější délkou 4,99 metru, šířkou 2,00 metru a výškou 1,71 metru je SUV ve stylu kupé širší, kratší a nižší než sesterský model Q7.
Barevné odlišení spoileru, ochranných lišt podběhů kol a dveří a difuzoru umocňuje vzhled terénního vozu, celkově však design automobilu navazuje na soutěžní speciály Audi Quattro z 80. let.
Foto: Audi
Jiří Kaloč
6. 6. 2018 16:48
Novinka z Ingolstadtu kombinuje styl čtyřdveřového kupé a univerzálnost SUV. Touto recepturou oslovilo zámožnější zákazníky před časem BMW kontroverzním modelem X6 a později přišel se stejně koncipovaným modelem i Mercedes-Benz (GLE Coupé). Audi je tak z německé prémiové trojky poslední, ale rozhodně není bez šancí na úspěch. Právě naopak! Zákazníci určitě ocení originální design, kterým se Q8 odlišuje od modelů Q5 a Q7, stejně jako nový koncept ovládání prostřednictvím velkoplošných dotykových displejů. Pod kapotou zatím najdete šestiválcový turbodiesel 3,0 litru, který prostřednictvím osmistupňového automatu pohání všechna čtyři kola. Audi Q8 se začne prodávat ve třetím čtvrtletí 2018.
 

Právě se děje

Další zprávy