Miliontým vozem Škoda ze Šanghaje je Rapid

Tomáš Rybecký
11. 7. 2013 10:55
Škoda Auto slaví milion svých vozů vyrobených v závodě Shanghai Volkswagen
Foto: Škoda Auto

Z výrobní linky závodu Shanghai Volkswagen minulý týden sjel již miliontý vůz značky Škoda od zahájení výroby v Číně v červnu 2007. Jubilejním vozem je bílá Škoda Rapid 1,6 l.

Rychlost výroby se má z milionu vozů za šest let ještě zvýšit. Výroba se totiž ze tří modelů rozšíří o tři další, a to už do poloviny roku 2014. Škoda dosud v Číně prodávala vozy Fabia, Octavia a Superb. Tyto modely byly nedávno doplněny o tři další, o v Číně již vyráběný Rapid Xin Rui a zatím importované  Yeti a Superb Combi.

Zejména Rapid s karoserií sedan se stupňovitou zádí patří v Číně mezi velmi oblíbené vozy. Škoda proto přizpůsobila čínský Rapid řadou konstrukčních a designových modifikací cíleně potřebám čínských zákazníků, například rozšířeným paketem chromovaných prvků a dalšími celkem devíti sadami výbav dodávaných na přání.

Škoda Auto díky současnému růstu plánuje zvýšit odbyt vozů na čínském trhu na více než půl milionu vozů ročně. Čína je od roku 2010 pro českou značku největším samostatným trhem, na kterém dodala zákazníkům zhruba jednu čtvrtinu z 939 200 vozů prodaných v roce 2012 v celém světě.

Od samého začátku svých aktivit v Číně staví česká automobilka na spolupráci s firmou Shanghai Volkswagen. „SVW je pro společnost Škoda spolehlivým a kompetentním partnerem. I v následujících letech chceme pokračovat v další úspěšné kapitole naší spolupráce v Číně," říká předseda představenstva firmy Škoda, prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

 

Právě se děje

Další zprávy