Lexus připravil pro český trh sportovní verzi CT

Zbyněk Klíč
24. 1. 2012 12:12
Sportovní Lexus CT bude stát 869 tisíc korun, objednávat je ho možné již nyní
Lexus CT200h
Lexus CT200h | Foto: Lexus

Český trh obohatí sportovní verze hybridního modelu Lexus CT.

Stejně jako v případě větších modelů značky Lexus i u CT 200h dostal paket F SPORT pouze kosmetické úpravy. Hybridní pohonný agregát zůstal nezměněn, CT 200h F Sport je tedy stále poháněn zážehovým motorem o objemu 1,8 l (73 kW) a synchronním elektromotorem o výkonu 60 kW. Celkový výkon soustavy činí 100 kW.

Dosažení sportovnějších jízdních vlastností má dopomoci sportovní odpružení se zdokonaleným zavěšením kol a novými sportovními tlumiči Kayaba. Pro českou sadu F Sport jsou standardně dodávána 17palcová kola F SPORT z lehkých slitin s tmavou metalickou povrchovou úpravou. Sportovní vzhled mají Lexusu CT 200h dodat také agresivněji tvarované nárazníky, prahové nástavce a voštinová maska chladiče.

V interiér zákazníci najdou volant obšitý perforovanou kůží s reliéfním logem F SPORT, kovové doplňky na palubní desce, hliníkové sportovní pedály, koženou hlavici řadicí páky a černé čalounění stropu.

Model CT 200h F SPORT je možné objednávat již nyní u autorizovaných prodejců Lexus. Cena tohoto provedení je 869 tisíc korun. První vozy budou pro předání zákazníkům připraveny od února 2012.

 

Právě se děje

Další zprávy