Letos se přebarví i salony s ojetými vozy koncernu VW

Radek Pecák Radek Pecák
18. 1. 2012 12:35
Také prodejci ojetých aut Škoda v zahraničí se zapojí do programu Volkswagenu Das WeltAuto
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Nejen autosalony značky Škoda čeká letos vyměňování vývěsních šttů. Nové barvy a loga dostanou také autorizování prodejci ojetých vozů koncernu Volkswagen, kteří jsou nyní zapojeni do internetového programu auto-plus. V průběhu prvního pololetí se zařadí do celosvětového programu koncernu s názvem Das WeltAuto.

Pod značku Das WeltAuto postupně přejde všech 40 prodejců, kteří dosud ojetiny prodávali v rámci sítě auto-plus. Uvedli to zástupci společnosti tiskové konferenci.

Auto-plus existovalo jako součást firmy dovážející do Česka koncernové vozy Import Volkswagen Group deset let. Jeho členy jsou autorizovaní prodejci značek Audi, VW a Seat. Významnou část prodávaných vozů ale tvoří domácí značka Škoda, která rovněž patří do koncernu VW.

Za dobu své existence auto-plus prodal téměř 125 000 vozů, u kterých garantuje původ a technický stav.

Na auto do pěti let stáří platí při koupi roční záruka

"Našim zákazníkům hodláme nabízet ještě kvalitnější služby spojené s prodejem a výkupem ojetých vozů a zároveň chceme, aby naši zákazníci nevnímali z hlediska přístupu prodejců a poskytovaných služeb žádný rozdíl v tom, jestli si kupují nový nebo ojetý automobil," uvedl vedoucí auto-plus Roman Filip.

Mezi novinky patří standardně poskytovaná roční záruka na ojetý vůz do stáří pěti let, záruka mobility pro odpovídající vozy a možnost výměny vozu v případě nespokojenosti při splnění stanovených podmínek. U některých značek bude možné i dovezení ojetého auta podle přání zákazníka od některého prodejce v zahraničí. To se konkrétně zatím týká předváděcích a referenčních vozů Audi.

Pod Das WeltAuto by v zahraničí měla přejít i část prodejců Škody Auto, kteří nyní působí pod jejím programem prodeje ojetin ŠkodaPlus. ŠkodaPlus by měla být zachována v Česku, na Slovensku a několika dalších trzích, bude mít ale propojenou databázi s Das WeltAuto.

V Loňském roce značka auto-plus zvýšila prodej o 12 procent na 12 420 vozů koncernu VW, ale i dalších značek. Letos předpokládá na trhu ojetin navzdory negativním zprávám o vývoji ekonomiky další mírný růst.

 

Právě se děje

Další zprávy